Vaječné skořápky drcené
Popis
Výborný minerální doplněk stravy
Suché vaječné skořápky obsahují uhličitany vápenatý a hořečnatý, oxidy křemičitý, hlinitý, fosforečný, dusíkaté látky, bílkoviny. Obsahují prvky jako jód, železo, měď, zinek, kobalt, mangan aj.
Velmi dobře se rozpouštějí v citronové šťávě nebo citronové kyselině. Tento roztok je téměř okamžitě vstřebatelný, a to i bez přítomnosti vitaminu D v těle nebo aspoň trochy slunečního záření.
Jemně mleté skořápky mají výborné neutralizační schopnosti − otupují přebytečnou žaludeční kyselinu. Otupení je trvalé a nemá škodlivé následky.
Ze skořápek získává tělo potřebný vápník. Denní spotřeba je přibližně 1 g vápníku - ten je stavební prvek kostí i zubů.Obzvláště vhodné je to pro štěňata v období růstu a přezubování. Vhodné i jako doplněk stravy u želv - podporuje správný růst krunýře.
1 gram obsahuje přibližně 370 mg vápníku.
Březí a laktující feny a kočky, stejně jako štěňata v růstu (po odstavení) potřebují až 180 mg vápníku na kilogram živé váhy.
Vhodný doplněk stravy pro psy a kočky krmené BARFem nebo přirozenou stravou.
Náhrada za kosti - ne každý pes je umí strávit nebo chce jíst.
Čajová lžička (zarovnaná) je přibližně 5 gramů.
Skořápky pochází z domácího chovu slepic chovaných ve volném výběhu a krmených přirozenou stravou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.