Kategorie

Newsletter

Hovězí maso a vnitřnosti

Počet produktů v kategorii:  35  .
Hovězí maso a vnitřnosti

Hovězí maso je zdrojem plnohodnotných bílkovin, v libovém hovězím je jich obsaženo průměrně 21 %.
Libové hovězí maso obsahuje méně než 5 % tuku, z nichž nasycené tuky tvoří necelou polovinu.
V souvislosti s hovězím se často mluví o vysokém obsahu cholesterolu, ovšem libový kus hovězího má méně cholesterolu než například drůbeží stehno s kůží.
Hovězí maso je významným zdrojem železa - to ovlivňuje výkonnost, imunitu a termoregulaci, obzvláště důležité je v období růstu, pro březí feny a také pro sportovní psy
Maso hovězího skotu obsahuje množství zinku, selenu, kyseliny listové a vitamínu skupiny B, hlavně vitamínu B12, který má vliv na správnou funkci krvetvorby a nervového systému.
Složkou hovězího masa je i CLA (kyselina linolová), která v těle napomáhá vytvoření optimální rovnováhy mezi svalovou a tukovou hmotou.

více

produktů na stránce

produktů na stránce